Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 25-34 van 34

Pagina's
Sorteer op:
Alles wat je moet weten over abortus in België

Alles wat je moet weten over abortus in België

Abortus is een onderwerp dat veel discussie en emotie oproept. Het is een persoonlijke en vaak moeilijke beslissing voor vrouwen, die door verschillende factoren kan worden beïnvloed. In dit artikel bespreken we wat abortus is, de wettelijke aspecten en wat elke vrouw moet weten over haar opties en de zorg die beschikbaar is.

Endometriose: meer dan pijnlijke menstruatie

Endometriose: meer dan pijnlijke menstruatie

Endometriose is een gynaecologische aandoening en komt dus enkel voor bij vrouwen. In België lijdt ongeveer 10% van de vrouwen in hun vruchtbare leeftijd aan deze aandoening. Het is een pijnlijke aandoening die, indien onbehandeld, verstrekkende gevolgen kan hebben. In dit artikel belichten we endometriose in alle aspecten: van symptomen tot behandeling.

Vapen: veilig hulpmiddel om te stoppen met roken of niet?

Vapen: veilig hulpmiddel om te stoppen met roken of niet?

Stoppen met roken is altijd een uitdaging. Tegenwoordig is vapen een populaire methode geworden om te minderen of zelfs te stoppen met de traditionele vorm van roken. Vapen, ook bekend als elektronisch roken, beschouwen heel wat rokers als een gezonder alternatief aangezien er geen tabak aan te pas komt. Maar eigenlijk is het niet bewezen dat vapen een effectieve methode is om te stoppen met roken. Bovendien is het ook niet geheel risicovrij, en in dit artikel werpen we een licht op de potentiële negatieve gevolgen van vapen.

Gonorroe: alles wat je moet weten over ‘de druiper’

Gonorroe: alles wat je moet weten over ‘de druiper’

Gonorroe, ook wel bekend als "druiper", is een veel voorkomende seksueel overdraagbare aandoening (soa). De bacterie Neisseria gonorrhoeae is de oorzaak van deze ziekte. Gonorroe komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Je krijgt de aandoening via vaginale, anale of orale seks.

Zwangerschapsvergiftiging, wat is het?

Zwangerschapsvergiftiging, wat is het?

Zwangerschapsvergifting, ook bekend als pre-eclampsie, is een ernstige aandoening waar te weinig over wordt gesproken. Hoewel het op het eerste gezicht gaat over niet meer dan enkele vervelende kwaaltjes, kan dit ernstige gevolgen hebben voor zowel moeder als kind. Dit artikel buigt zich over deze aandoening, met als doel meer bewustzijn te creëren. 

7 tips voor een goede slaaphygiëne

7 tips voor een goede slaaphygiëne

Slaaphygiëne, wat is dat nu precies? Simpel gezegd zijn dit je eigen gewoonten en omgevingsfactoren die een invloed hebben op de kwaliteit en duurtijd van je slaap. Zoals we allemaal weten, is een goede nachtrust een curciale factor voor je fysieke én mentale gezondheid. Net daarom is het zo belangrijk om een goede slaaphygiëne te ontwikkelen. In dit artikel geven we jou onze belangrijkste tips mee.

De voordelen van een medicatieschema

De voordelen van een medicatieschema

Een medicatieschema is een belangrijk hulpmiddel voor patiënten om hun medicatie te beheren. Je apotheker heeft een essentiële rol: je krijgt hulp met de organisatie van je medicatie en ontvangt een optimale dosering waardoor bijwerkingen tot een minimum worden beperkt. In dit artikel lichten we de voordelen en het belang van medicatieplanning toe.

COVID & Griepvaccinatie

COVID & Griepvaccinatie

De nieuwe COVID-vaccinatiecampagne is gestart! Het vaccin wordt sterk aanbevolen voor personen die kwetsbaar zijn om door COVID zwaar ziek te worden en voor wie werkt in de zorg. Voor andere personen staat het vrij om zich te laten vaccineren. 

13 redenen om dagelijks te wandelen

13 redenen om dagelijks te wandelen

Het vliegt je om de oren: sport is gezond, en we moeten allemaal sporten. Maar sport is vaak tijdrovend en vraagt fysiek veel inspanning. Gelukkig hoeft het niet allemaal zo intens te zijn - gaan wandelen heeft namelijk ook tal van gezondheidsvoordelen, en is heel toegankelijk om mee te starten.

Waarom handen wassen tot minder ziektes leidt

Waarom handen wassen tot minder ziektes leidt

De meeste ziektes veroorzaakt door bacteriën of virussen worden verspreid via de handen. Deze besmettelijke ziektes tonen het belang aan van goed gewassen handen. Je komt in contact met bacteriën en virussen via deurknoppen, toiletten, winkelwagens en in vele andere situaties. Hoe en wanneer moet je jouw handen wassen? Lees in dit artikel wat jij kan doen om ziektes te voorkomen.

Pagina's